Om mig

Jag som bedriver kenneln heter Therese Karjalainen och jag bor tillsammans med min man, son och våra hundar på en gård några mil utanför Karlstad. 

Jag är nog född hundnörd och redan som liten började jag gå ut med alla grannars hundar. Tyvärr kunde jag inte skaffa någon egen hund då min ena bror är allergisk. Men jag fick ändå chansen att tidigt lära mig om hundar och träning då jag har en moster som var aktiv inom SBK med sina schäfrar som hon tävlade upp till SM nivå. Mycket tid tillbringades med hennes familj och hundar och när jag var 18 år fick min stora dröm om en egen hund äntligen gå i uppfyllelse. Border collien Holly kom som en virvelvind in i vårt liv och med henne utvecklades intresset att träna och tävla, vi höll på med både bruks, lydnad och lite vallning. Holly var ingen enkel första hund men hon lärde mig massor och vi blev verkligen själsfränder med åren. 

Genom engagemanget inom SBK fick jag chans att utbilda mig till handledare och kunde börja hålla egna kurser i SBK´s regi. Under några år jobbade jag både inom hotell och restaurang, som hästskötare och pluggade några år beteendevetenskap på högskolan. Men drömmen om att jobba med hundar fanns hela tiden där och efter hand växte idén om att öppna ett hunddagis fram. Min nuvarande man och jag flyttade till Karlstad 2003 och samma år öppnade jag min verksamhet Karlstads Hunddagis. Nu drygt 20 år senare är verksamheten i full blom och vi har närmare 60 hundar inskrivna, 8 anställda och i lokalerna finns även hundsalong, butik och kursverksamhet. Det är fantastiskt att få jobba med sin stora hobby!

Efter flytten till Karlstad kände jag suget efter ytterligare en hund och denna gången föll valet på  flatcoated retriever. Jag fick möjlighet att köpa min första flat från Heidi och Bjarne, kennel Waternuts. Med Kira och uppfödarna i ryggen väcktes intresset för jaktträningen och vi tränade och kom så småningom ut på några prov. Kira fick ett förstapris i ökl men blev väl aldrig någon stjärna inom jakten så några år senare skulle Heidi och Bjarnes helt fantastiska flat Tiril ha sin sista valpkull. Jag kunde inte motså erbjudanet om den enda tikvalpen i kullen och Lykka flyttade hem till oss. Det kunde inte ha varit ett bättre beslut. Lykka var helt igenom en fantastisk hund på alla sätt. Hon hade en mentalitet utan dess like, alltid trygg, cool och stabil. Hon hade en hög arbetslust, var en fanatstisk markör och hade en stor vilja att samarbeta.  Tillsamman lyckades vi få ihop fyra förstpris i elitklass, tre i Norge och ett i Sverige. Tyvärr hade vi otur med skador när hon blev lite äldre och vi fick inte till det praktiska provet för att få ett championat. För mig var Lykka verkligen en once in a lifetime hund och hon har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.  

Lykka samägdes med Heidi och Bjarne och när hon var fyra år fick hon en valkull med den finska hanen Taka-Tapiolan Fiun Tahvo. Kullen föddes hemma hos oss och det blev fem valpar, en hane och fyra tikar. Flera av dem startades på prov med fina resultat. Jag behöll en tik, Leslie och vi gick några prov och blev meriterade upp till öppenklass. Sedan föddes vår son och det blev lite mindre med hundträning under de första åren med honom men sedan var det dags för en ny hund, denna gången blev det en jaktlabbe och Becki flyttade in hos oss. 

Becki har från början varit en väldigt enkel och okomplicerad hund med en alldeles speciell förmåga att koppla av i alla situationer. Hon är glad, snäll och väldigt enkel att ha att göra med. Vi är i elitklass på jaktprov och hon har nu sin första kull med Streamlights Aquas Matisse.

Senaste tillskottet i familjen är Bizzi från Reine och Marie, Conovers kennel. Bizzi är en mjuk, samarbetsvillig tjej med stor arbetslust och många fina egenskaper. Det ska bli kul att träna henne vidare och så småningom komma ut på lite prov.

 

Välkommen

Välkommen till www.belucky.se.

Facebook

Nyhetsbrev

Länkar